WZC Zilverlinde | Maatregelen COVID-19 WZC Zilverlinde
WZC Zilverlinde is een uniek woonzorgcentrum met een warme aandacht voor elke oudere mens en zijn ontwikkeling. Het WZC is gelegen midden in het Kempisch groen van Olen.
WZC Zilverlinde Woonzorgcentrum zilverlinde sterrewijzer olen ouderen groen zorgkamer zorg service flat peggy rix wonen zorgen
11232

Maatregelen COVID-19 WZC Zilverlinde

Ondanks het feit dat er momenteel géén bewoners/medewerkers/vrijwilligers met (vermoeden van) COVID-19 in ons WZC aanwezig zijn, nemen wij toch vanaf heden volgende maatregelen :

  • Er geldt een volledig bezoekersverbod tot en met 19 april. Boodschappen en was van familie kunnen op maandag, donderdag, zaterdag en zondag namiddag tussen 14 uur en 17 uur in het sas gezet worden. Wij, onze medewerkers, zullen dit dan binnen nemen en doorgeven aan de betreffende bewoner.
  • Activiteiten gegeven door vrijwilligers gaan niet door. Er zal een vervangprogramma voorzien worden.
  • We worden momenteel overstelpt met telefoontjes met vragen over het coronavirus. Daarom zouden we willen vragen deze telefoontjes te beperken van 14 uur tot 17 uur. Tijdens deze uren voorzien wij extra permanentie aan het onthaal.
  • Om het leven van de bewoners aangenaam te houden tijdens deze lock-down hebben we voorzien dat ze in de tuin van Terra, op het terras vooraan en op de patio buiten kunnen. We vragen hiervoor dat iedereen van buitenaf zijn eigen verantwoordelijkheid opneemt en het respecteert dat deze ruimtes enkel toegankelijk zijn voor bewoners en niet voor niet-toegelaten bezoek. Indien dit niet gerespecteerd zou worden, zullen we tot onze grote spijt moeten overgaan naar nog strengere maatregelen voor het buitengaan van bewoners.
  • We gaan meer foto’s en filmpjes op onze Facebook-pagina plaatsen zodat familie op de hoogte blijft van het dagelijks leven hier in huis.
  • Er is de mogelijkheid om te Skypen. Familie heeft hierover een mail ontvangen met hoe dit kan opgezet worden.
  • Brieven, tekeningen, foto’s… voor de bewoners kunnen in onze brievenbus gestopt worden. Wij zorgen dat deze bij de bewoners terecht komen.
  • Het paaseieren rapen voor de kinderen gaat niet door.
  • In april zullen wij geen activiteitenkalender opmaken omdat we niet kunnen voorspellen hoe alles verder zal verlopen. Natuurlijk bekijken we van week tot week en van dag tot dag welke activiteiten kunnen doorgaan en brengen we de bewoners daarvan op de hoogte.

Wij houden jullie hier op de hoogte van het verdere verloop en eventueel aanpassingen van de maatregelen.

Hier kan je de maatregelen vinden die ons door het Agentschap Zorg en Gezondheid worden voorgeschreven. Indien je graag nog meer informatie hebt, kan je vanuit deze link verder surfen.

Heb je nog twijfels of vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren op de hierboven vermelde tijdstippen. Hartelijk bedankt voor jullie begrip voor deze uitzonderlijke situatie.