WZC Zilverlinde | Ontstaan en visie
WZC Zilverlinde is een uniek woonzorgcentrum met een warme aandacht voor elke oudere mens en zijn ontwikkeling. Het WZC is gelegen midden in het Kempisch groen van Olen.
WZC Zilverlinde Woonzorgcentrum zilverlinde sterrewijzer olen ouderen groen zorgkamer zorg service flat peggy rix wonen zorgen
1977

Ontstaan en visie

Het huis startte met de opvang van ouderen in 1997 als Huize De Sterrewijzer. De initiatiefnemers wilden een vernieuwende vorm van ouderenzorg met aandacht voor een mensvriendelijke bejegening. Het huis ontwikkelde zich naar een hedendaags woonzorgcentrum met een warme aandacht voor elke oudere mens en zijn ontwikkeling.

De vzw die het woonzorgcentrum en de groep van assistentiewoningen uitbaat is in 2014 van naam veranderd en heet nu WZC Zilverlinde.

Vanaf oktober 2017 biedt het woonzorgcentrum niet alleen residentieel verblijf in ROB (rustoordbedden) en RVT (rust- en verzorgingstehuisbedden) maar ook thuisondersteunende diensten aan. Er is de mogelijkheid tot kortverblijf en herstelverblijf; als thuis zijn even niet mogelijk is of opnieuw voorbereid moet worden. Maar we bieden ook aan de inwoners van onze assistentiewoningen crisis- en overbruggingszorg aan. We trachten dus op elke zorgvraag een gepast antwoord te bieden.

Hier vindt u onze visietekst en organigram.