WZC Zilverlinde | Projecten
WZC Zilverlinde is een uniek woonzorgcentrum met een warme aandacht voor elke oudere mens en zijn ontwikkeling. Het WZC is gelegen midden in het Kempisch groen van Olen.
WZC Zilverlinde Woonzorgcentrum zilverlinde sterrewijzer olen ouderen groen zorgkamer zorg service flat peggy rix wonen zorgen
10094

Projecten

Op deze pagina kan u onze projecten volgen. Zowel lopende als afgeronde projecten zullen hier beschreven worden.

 

De MENS in de zorg – maart 2019

De Vlaamse overheid lanceerde in januari, samen met Cera en het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, de oproep voor pilootprojecten ‘de MENS in de zorg’ bij het referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie. Hier werd één project uitgekozen dat op financiële steun kon rekenen.

Wij besloten ons project rond de geborgen tuin in te dienen. Het is onze droom om van de geborgen tuin een belevingstuin te maken zodat bewoners hier al hun zintuigen kunnen laten prikkelen en er op een veilige manier contact met een rijke omgeving kan zijn.

Ons project werd door de jury positief geëvalueerd, maar helaas niet als pilootproject geselecteerd.

 

Charter gezinsvriendelijke organisatie – januari 2019

In januari 2019 ondertekenden wij het charter voor een gezinsvriendelijke organisatie van De Gezinsbond. Voor ons is ook het gezin of de familie van iedere medewerker belangrijk en daarom zullen wij steeds op zoek gaan naar een harmonische samenhang van werk en gezin.

 

Papaproof – november 2018

Als organisatie zetten wij ons graag in om ook de papa’s onder de werknemers tegemoet te komen. Zo kunnen zij bij ons vaderschapsverlof en ouderschapsverlof nemen. Wensen in het uurrooster kunnen steeds besproken worden.

 

Prijs passie voor palliatieve zorg – 17 september 2018

In de hoop dat ook onze passie voor palliatieve zorg beloond zou worden, dienden we voor deze prijs het project van het snoesterkastje in.

Dit kastje werd ontwikkeld door ons palliatief supportteam omdat we merken dat afscheid nemen iets persoonlijks is, vaak ook iets moeilijks, iets dat gevoelig ligt… Het snoesterkastje kan hier een ondersteuning in bieden. Het is een kastje waar men in kan ‘snuffelen’ naar informatie, troost, een drankje…. Of iets in kan leggen om, nu of later, te ‘koesteren’. Zodra gewenst, bij het waken, brengen we dit kastje naar de individuele kamer. Wil je hier meer over weten? Dan mag je ons gerust contacteren.

Jammer genoeg werd ons project niet als winnaar verkozen, maar dat maakt ons niet minder trots!

 

Partner eet mee – september 2018

Vanaf september 2018 zetten we een bordje bij…

Koppels waarvan één van de partners in een woonzorgcentrum verblijft, ervaren een gemis.

We horen dikwijls de uitspraak “als ik thuis ben wil ik zo snel mogelijk naar hier komen en als ik hier ben denk ik aan al de taken die thuis nog moeten gebeuren”.

Voor één van die taken willen we een oplossing bieden want koken hoeft thuis niet meer.

Partners eten bij ons gratis mee, want als mantelzorger verdienen ook zij warm omringd te worden in ons woonzorgcentrum!