WZC Zilverlinde | Team verrijking
WZC Zilverlinde is een uniek woonzorgcentrum met een warme aandacht voor elke oudere mens en zijn ontwikkeling. Het WZC is gelegen midden in het Kempisch groen van Olen.
WZC Zilverlinde Woonzorgcentrum zilverlinde sterrewijzer olen ouderen groen zorgkamer zorg service flat peggy rix wonen zorgen
1941

Team verrijking

De verrijkingsploeg bestaat uit meerdere medewerkers. Elk met hun specifieke expertise en achtergrond zorgen ze wekelijks voor een divers aanbod van creativiteit en ontmoeting. Sommige onder hen worden ondersteund door trouwe vrijwilligers.

DE VERRIJKING

Oudere mensen zijn minder bezig met het materiële en het fysieke, maar kunnen zich des te meer op het geestelijke richten. De oude dag is belangrijk. Het geeft ons de kans om terug te blikken op ons leven, om gebeurtenissen te verwerken en om innerlijk te groeien.

Indien u meer wenst te lezen over onze visie op verrijking, klik hier 

In dit FILMPJE stellen wij het graag aan u voor.

 

Euritmie – Kristina-Lucia Parmentier
Wekelijks op dinsdag in verschillende ruimten van het huis
Euritmie is een vorm van bewegen op klanken, ontstaan in antroposofische middens. Hier in huis past Kristina Lucia dit prachtig aan volgens de zin en mogelijkheden van de deelnemers.

 

Schildertherapie – Anne Loomans
Wekelijks op vrijdagnamiddag in het schildersatelier op de derde verdieping
Het gebruik van allerlei schildertechnieken is mogelijk bij Anne.  Zowel individueel als gezamenlijk ontstaan er prachtige werken onder haar begeleiding.  Iedereen is een kunstenaar!

Deze activiteit staat ook open voor andere geïnteresseerden; een samenwerking met lokaal dienstencentrum Komie Geire.

schildersatelier

 

Creatief-grafisch atelier – Riet Van Nerom
2 à 3 keer per maand op maandagnamiddag in het salon
Met haar expertise en ervaring als grafisch ontwerpster werkt ze het ontwikkelen van onze eigen huisstijl uit en geeft ze daarnaast vele bewoners zin om zich creatief uit te drukken.

atelier

 

Muziektherapie – Hilde Nash
Wekelijks op donderdag werkt Hilde als muziektherapeute in huis. Er wordt veel via zang en samenzang gewerkt, naast poëzie en improvisaties. Muziek is de universele taal bij uitstek en heeft de kracht om mensen met elkaar te verbinden en ook tot een dieper contact met jezelf te komen. Naast twee groepssessies en individuele begeleiding, speelt muziek ook een belangrijke rol bij de afscheidsvieringen.

muziek

 

Creatief-huishoudelijke activiteiten – Mia Bex en Nikki Hannes
Meerdere dagen per week worden door Mia en Nikki zeer gevarieerde activiteiten aangeboden in het salon of in de gemeenschappelijke leefruimten van de afdelingen. Voor een groot stuk zijn deze gerelateerd aan de seizoenen. De verschillende activiteiten onder hun leiding: bloemschikken, koken, jaarfeesten, handwerken, uitstappen, vieringen, administratie, welkomstfeesten, decoratie… Dit met de nodige achtergrond vanuit de opleiding ‘begeleider animator in de ouderenzorg’ en bijzondere aandacht voor de kennis en wensen van de bewoners. Tijdens de activiteiten is de bijdrage van bewoners van onschatbare waarde.

kokenmia

 

Ontmoetingsactiviteiten en redactie – Thérèse Gulinck
Het organiseren van de tentoonstellingen en de vernissage met de kunstenaar, de redactie van het maandblad, maar ook reminiscentie of het bespreken van actualiteit worden begeleid door Thérèse.

verrijking-team-web