WZC Zilverlinde | Tuin en bos
WZC Zilverlinde is een uniek woonzorgcentrum met een warme aandacht voor elke oudere mens en zijn ontwikkeling. Het WZC is gelegen midden in het Kempisch groen van Olen.
WZC Zilverlinde Woonzorgcentrum zilverlinde sterrewijzer olen ouderen groen zorgkamer zorg service flat peggy rix wonen zorgen
1951

Tuin en bos

TUIN

De nieuwe tuin rondom het woonzorgcentrum is in gang geschoten. Het gras dat deze winter gezaaid was is goed geworteld. De 2 zilverlindebomen, 1 aan de patio en 1 in de geborgen tuin, zijn ook ‘vertrokken’.  Rondom de wandelweg hebben de hortensia’s en geraniums al gezorgd voor een rijk palet aan kleuren en groen. De haagplanten in de berm rondom lokken vogels en insecten. We kregen verschillende bijkomende planten om de tuin nog meer te kunnen aankleden.  Planten schenken mag nog steeds; er is nog plaats genoeg.

De wandelweg rondom het gebouw is helemaal toegankelijk. De grovere kiezel moet nog wat zakken zodat het gemakkelijker wordt om er op en over te rijden met rolstoel of rollator. Eventueel zullen we er nog kleinere kiezel op laten leggen zodat de ondergrond nog vlakker wordt. Er staan overal rustbanken waar het rustig verpozen is. De vuurkorven mogen als vuilbak gebruikt worden. Laten we samen de tuin proper houden voor iedereen; hondenpoep hoort in een zakje, peuken in de asbakken die aan het terras staan.

In de tuin werd een tuinhuis opgebouwd en geschilderd; zo kan al het tuingereedschap goed opgeborgen worden. Het prieeltje komt nu volledig tot zijn recht en biedt een droge (rust)plek op de voetgangerscirkel.

Langs het prieeltje kunt u via een verbindingspad naar de tuin van de assistentiewoningen. Hun ingang ligt aan dit verbindingspad. Linksom bent u welkom om te wandelen langs verschillende paadjes en zo aan de straat Sterrenwijzer uit te komen. Zo zal de voetgangerscirkel verder ontwikkeld worden. Het rechtergedeelte van de tuin hoort toe aan de eigenaar die het gebouw van ons overnam. Wat daar zal gebeuren en of die tuin toegankelijk blijft is ons nog niet gezegd.

BOS

Het bos aan de andere zijde van het nieuwe gebouw ligt er nog verwilderd bij. De bosgroep haalde er vorig jaar al wat exotisch hout en dode bomen uit. Er werden ook al enkele kleine boompjes bij gezet om de diversiteit te stimuleren. Maar er is nog werk.  Dit plannen we vanaf volgend (na)jaar.  Onze droom is een beleefbos; waar kan gespeeld worden, gewandeld met de hond, gewerkt, …. Voorlopig kunnen we wel genieten van het groenscherm dat dit ons biedt.

Aan die zijde van het gebouw zijn er verschillende dienstfaciliteiten zoals de afvalcontainers, een leveringszone en parkeerplaatsen voor de medewerkers. Deze doorgang dient altijd open te blijven voor voetgangers en fietsers want dit is één van de voetwegen van Olen; tussen de nummers 13 en 21 van de Berkenstraat.

Arrow
Arrow