WZC Zilverlinde | Tuin en bos
WZC Zilverlinde is een uniek woonzorgcentrum met een warme aandacht voor elke oudere mens en zijn ontwikkeling. Het WZC is gelegen midden in het Kempisch groen van Olen.
WZC Zilverlinde Woonzorgcentrum zilverlinde sterrewijzer olen ouderen groen zorgkamer zorg service flat peggy rix wonen zorgen
1951

Tuin en bos

TUIN

In de tuin rondom het woonzorgcentrum is het zalig vertoeven. Via de wandelweg rondom het gebouw kan iedereen de tuin verkennen. Er staan overal rustbanken waar u rustig kan verpozen. Om alles net te houden staan er vuurkorven als vuilbak. Laten we samen de tuin proper houden voor iedereen; hondenpoep hoort in een zakje, peuken in de asbakken die aan het terras staan.

In de tuin werd een tuinhuis opgebouwd en geschilderd; zo kan al het tuingereedschap goed opgeborgen worden. Het prieeltje komt nu volledig tot zijn recht en biedt een droge (rust)plek op de voetgangerscirkel.

Langs het prieeltje kunt u via een verbindingspad naar de tuin van de seniorenwoningen. Hun ingang ligt aan dit verbindingspad. Linksom bent u welkom om te wandelen langs verschillende paadjes en zo aan de straat Sterrenwijzer uit te komen en de voetgangerscirkel verder te volgen.

BOS

Het bos aan de andere zijde van het nieuwe gebouw ligt er nog verwilderd bij. De bosgroep haalde er al wat exotisch hout en dode bomen uit. Er werden ook al enkele kleine boompjes bij gezet om de diversiteit te stimuleren. Maar er is nog werk. Onze droom is een beleefbos; waar kan gespeeld worden, gewandeld met de hond, gewerkt…

Aan die zijde van het gebouw zijn er verschillende dienstfaciliteiten zoals de afvalcontainers, een leveringszone, een fietsenstalling en parkeerplaatsen voor de medewerkers. Deze doorgang dient altijd open te blijven voor voetgangers en fietsers want dit is één van de voetwegen van Olen; tussen de nummers 13 en 21 van de Berkenstraat.

previous arrow
next arrow
Slider