WZC Zilverlinde | Nieuws
WZC Zilverlinde is een uniek woonzorgcentrum met een warme aandacht voor elke oudere mens en zijn ontwikkeling. Het WZC is gelegen midden in het Kempisch groen van Olen.
WZC Zilverlinde Woonzorgcentrum zilverlinde sterrewijzer olen ouderen groen zorgkamer zorg service flat peggy rix wonen zorgen
8602

Nieuws

18 februari 2019

Heb jij al gehoord van het innovatieve proefproject ‘Noblito’ waar wij als woonzorgcentrum aan deelnemen?

Noblito is een leuke en eenvoudige toepassing die de senior centraal stelt en het eenvoudig maakt om in contact te blijven met familie, vrienden en kennissen. Mensen verbinden, op de hoogte houden en informeren, dat is wat Noblito wil doen.

Kom kennismaken met Noblito op de infoavond op maandag 18 februari om 18u30 in het restaurant.

Iedereen is hier heel welkom!

 

22 januari 2019

Wist je dat de keukenploeg vanaf 25 personen een ontbijtbuffet op maat verzorgt voor bewoners?

Meer informatie kan je verkrijgen bij Tijl (tijl.huybrechts@wzczilverlinde.be)

 

31 december 2018

Ook in WZC Zilverlinde zijn de nieuwjaarszangertjes op de laatste dag van het jaar heel welkom!

 

24 december 2018

Kom zeker een kijkje nemen in het restaurant want vanaf 14u30 komt het Sint-Martinuskoor een kerstoptreden geven! Ieder jaar opnieuw is dit prachtig.

 

22 december 2018

Op 22 december organiseerden wij een indoor kerstmarkt tussen 14 uur en 19 uur. ’t Zilverhof werd ondergedompeld in de kerstsfeer. Bedankt aan iedereen die dit mee tot een gezellig feest heeft gemaakt.

 

27 november 2018

Vanaf 14u30 is iedereen welkom voor een optreden met live muziek van Jos Stappaerts en een lekkere reuzenwafel!

 

19 november 2018

Kom op 19 november tussen 14 uur en 16u30 op culinaire ontdekkingstocht in ons woonzorgcentrum.
Je kan aan verschillende standjes proeven van allerlei lekkernijen. De prijs bedraagt €10.Inschrijven kan (en is verplicht) bij iemand van het verrijkingsteam of via (nikki.hannes@wzczilverlinde.be) voor 9 november.

 

15 november 2018

Donderdag 15 november om 14 uur geeft Dr. De Goignies een infomoment over vroegtijdige zorgplanning. Dit gaat door in het restaurant.

Zowel familieleden als bewoners zijn hier heel welkom.

 

24 oktober 2018 – 12 november 2018

Op 12 november vieren we het feest van Sint-Maarten. Weet jij nog wie Sint-Maarten is?

Wel, hij was die dappere man die zijn dure mantel in 2 stukken sneed om een dakloze man te helpen tijdens de koude winterperiode.

Omdat ook wij graag iets doen voor onze medemensen, volgen we zijn voorbeeld en doen wij dit jaar een inzamelactie van winterkledij.

We doen dit in samenwerking met VZW Mensenzorg. Zij bezorgen deze kledij dan lokaal aan mensen die dit kunnen gebruiken.

Heb je thuis nog winterkledij zoals jassen, sjaals , mutsen of warme truien waarmee je graag iemand anders blij maakt? Breng deze van voor 12 november binnen bij iemand van het verrijkingsteam.
Het is heel belangrijk dat de kledij nog draagbaar is, dus niet stuk of vuil.

Op 12 november zelf, komt de coördinator en een vrijwilliger van VZW Mensenzorg de kledij ophalen. Dit zal gebeuren rond 14 uur. Natuurlijk mag iedereen die wil hierbij aanwezig zijn. Het overhandigen zal in het restaurant gebeuren.

Alvast bedankt allemaal! Laten we met z’n alleen een lichtje zijn voor anderen en onszelf in de donkere periode dit er aan komt.

 

18 oktober 2018

Vindt u lijndansen ook zo knap om naar te kijken? Kom dan zeker op donderdag 18 oktober om 14u30 naar ’t Zilverhof! U kan hier dan genieten van een optreden terwijl u een drankje kan drinken of een stuk taart eten.

 

15 oktober 2018

Vanaf heden bereidt het keukenteam ook fingerfoods voor de bewoners. Dit is een maaltijd die volledig met de handen gegeten kan worden. Op deze manier kan de bewoner zelfstandig eten en dat bevordert het gevoel van eigenwaarde. Dankzij de correcte opvolging en screening door de ergotherapeut en teamcoach is dit volledig aangepast aan de noden van de bewoners. Iets om trots op te zijn dus!

 

4 oktober 2018

Donderdag 4 oktober van 14 uur tot 17 uur is er weer een kledingverkoop van MRS. V. Zij komt langs  met de laatste nieuwe mode. Ze zal haar winkel in het restaurant uitstallen en ’t Zilverhof zal die dag geopend zijn zodat u tijdens het passen ook uw dorst kan lessen. Iedereen is hier zeer welkom!

 

12 september 2019

We gaan er weer voor! We steunen het onderzoek tegen kanker en beklimmen hiervoor o.a. de reus van de Provence (Frankrijk). Voor meer informatie over ons project nodigen wij u uit op woensdag 14 november 2018 om 18u30 in de brasserie van WZC Zilverlinde.

 

September 2018

Vanaf september zetten we een bordje bij…

Koppels waarvan één van de partners in een woonzorgcentrum verblijft, ervaren een gemis.

We horen dikwijls de uitspraak “als ik thuis ben wil ik zo snel mogelijk naar hier komen en als ik hier ben denk ik aan al de taken die thuis nog moeten gebeuren”.

Voor één van die taken willen we een oplossing bieden want koken hoeft thuis niet meer.

Partners eten bij ons gratis mee, want als mantelzorger verdienen ook zij warm omringd te worden in ons woonzorgcentrum!

 

September 2018

September… de laatste zomerdagen komen er aan, de kinderen moeten terug naar school… En ook wij hebben verschillende activiteiten gepland! Graag geven we u hier een overzicht van de extra activiteiten in september. Ook het overzicht van de week van dementie vindt u hier terug. Wij hopen u alvast meermaals te mogen verwelkomen!

 

15 september 2018

Houdt u ook van feesten en lekker eten? Kom dan zeker naar ons buurtfeest met barbecue! Voor meer informatie over inschrijvingen klik hier.

 

7 juli 2018 — tijdelijk uitgesteld, meer info volgt

Ken uw dorp, ken uw omgeving, ken ons huis, …
Kom het ontdekken tussen 14u en 18u door deel te nemen aan een fotozoektocht. Voor de echte volhouders, die alle antwoorden vinden, wordt er een mooie prijs voorzien. Er is een korte en lange zoektocht zodat iedereen kan deelnemen.

Om na al het zoeken uw honger te stillen, serveren we vanaf 17u in ’t Zilverhof een lekkere spaghetti met brood voor de prijs van €10 p.p. (kinderen -10 jaar €5), vooraf te betalen.

Inschrijven voor 26 juni via nikki.hannes@wzczilverlinde.be

 

17 juni 2018

Kom tussen 15u en 16u kennis maken met onze assistentiewoningen. Klik hier voor meer informatie.

 

1 juni 2018 

Kaas- en wijnavond (17u-22u):

’t Zilverhof, onze brasserie met ruim terras, blijft die dag langer open en serveert een ruime keuze aan uitgelezen kazen en wijnen. Laat het u smaken!

Voor bewoners is er geen extra kost aan verbonden.
Familie, vrienden, buren… die graag komen (mee)genieten betalen volgende prijzen (excl. drank en vooraf te betalen):
€ 15 per volwassene
€ 7,5 voor kinderen tot 12 jaar
Gratis voor kinderen onder 3 jaar

Inschrijven voor 22 mei via nikki.hannes@wzczilverlinde.be

 

24 mei 2018

Op 24 mei komt MRS. V u helpen bij het uitzoeken van een mooie outfit tijdens hun verkoop van dameskleding. Deze verkoop gaat door in het restaurant en er zal ruimte voorzien worden waar u de kleding kan passen. Ook ’t Zilverhof (cafetaria) zal geopend zijn.

 

17 mei 2018

Ben jij op woensdagnamiddag tussen 14u en 16u nog vrij?
Kom dan zeker eens mee wandelen als vrijwilliger want samen met het goede weer is ook het wandelseizoen weer van start gegaan.
Je kan je melden via nikki.hannes@wzczilverlinde.be

 

19 april 2018

Kom op 19 april tussen 14u30 en 16u genieten van het optreden van ‘the Funplayers’! Dit is een groep accordeonisten die het publiek zeer goed weet te vermaken. Ook ’t Zilverhof (cafetaria) zal geopend zijn.

 

Januari 2018

Bekijk zeker onze facebookpagina voor de laatste nieuwtjes!


December 2017

Het resultaat van onze bouwwerken is al te bewonderen in het tijdschrift voor de ouderenzorg van OptimumC. Download de laatste editie van Uitgerust Magazine voor de Ouderenzorg.

 


Laatste update:  23 augustus 2018