top of page

Verrijking

Hieronder vindt u de activiteitenkalenders per afdeling met alle geplande activiteiten. Dit aanbod wordt aangevuld door activiteiten die doorgaan op de woonkernen. Deze worden niet ingepland zodat er flexibel kan omgegaan worden met de wensen en behoeften van bewoners, het weer… Voor meer informatie kan u terecht bij het verrijkingsteam of bovengenoemd mailadres.

Oudere mensen zijn minder bezig met het materiële en het fysieke, maar kunnen zich des te meer op het geestelijke richten. De oude dag is belangrijk. Het geeft ons de kans om terug te blikken op ons leven, om gebeurtenissen te verwerken en om innerlijk te groeien.

 

Ouder worden is zeker niet stilstaan dus willen we zowel de eigen ontwikkeling als de ontmoeting stimuleren door middel van het zeer diverse aanbod in huis en op uitstap. Daarom gebruiken we graag de term ‘verrijking’ om de doelstelling van het activiteitenaanbod te benadrukken. Om ons aanbod verder uit te werken op maat van de bewoners, kiezen we ervoor om de toekomst in te gaan met als basis de nieuwe beleidsaanbevelingen van de overheid ‘wonen en leven in het WZC morgen’.

Het verrijkingsteam bestaat uit meerdere medewerkers. Elk met hun specifieke expertise en achtergrond zorgen ze wekelijks voor een divers aanbod van creativiteit en ontmoeting. Sommige onder hen worden ondersteund door trouwe vrijwilligers.

De creativiteit kan u bijvoorbeeld uitleven in schilderen, musiceren, euritmie en allerlei vormen van handwerken. Deskundigen begeleiden deze ateliers. Regelmatig zijn er concerten en kunt u meeluisteren naar de repetities van een orkest in huis.

Geheugentraining, reminiscentie, films, verschillende voordrachten… houden de geest actief.
Bewegen is een plezier; (groeps)gymnastiek, kiné, (zit)dansen, bewegen op muziek, euritmie, wandelen of meefietsen in de rolstoelfiets.

We beleven elke dag en elk seizoen nog intenser door het vieren van de jaarfeesten en de aandacht voor de natuur.

Elk moment kan een gelegenheid zijn tot ontmoeting; samen kokkerellen, zingen, een gezelschapsspel bovenhalen maar ook de gezamenlijke dagopening, eetmomenten of een bezoek aan onze huisbrasserie ’t Zilverhof.

Heeft u vragen over bepaalde activiteiten of wilt u er graag eentje ondersteunen of opstarten, twijfel dan niet om ons te contacteren via peggy.molenberghs@wzczilverlinde.be

bottom of page